Anoniem surfen 

Iedereen heeft wel eens gehoord van anoniem surfen. Een handige manier waarbij men gemakkelijk kan internetten zonder dat gegevens als een IP adres of privé gegevens worden prijsgegeven aan derden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een proxy die als tussenpersoon fungeert en deze data van het internet opvraagt.

 Hoe werkt het?

Normaal wanneer een internetgebruiker aan het surfen is op het internet wordt niet alleen zijn persoonlijke gegevens meegestuurd. In alle gevallen sturen ze namelijk ook je IP adres door en kunnen ze tot op een zekere hoogte je locatie achterhalen.  Dit is te voorkomen met anoniem surfen. De server krijgt namelijk wanneer je anoniem surft enkel en alleen de gegevens binnen van de anonieme proxy. Daarnaast wordt er bij diverse diensten ook de verbinding gecontroleerd waardoor de informatie binnenkomt. Ook hierbij geldt dat zij te maken krijgen met een extra beveiliging.  Dit maakt het mogelijk dat enkele websites zijn te gebruiken die geblokkeerd zijn met hun eigen firewall of ze kunnen informatie verzamelen binnenin een repressief regime. Deze proxy blokkeert ook cookies. Dit zorgt er voor dat veel mensen ook misbruik kunnen maken van deze proxy's.

Nadelen van anoniem surfen

Proxy's beweren dat zij geen vertrouwelijke informatie bijhouden van de log ins van een IP adres, toch is dit het geval. Deze diensten geven zij niet snel vrij prijs, maar onder druk van bepaalde autoriteiten kan hiervoor wel gezorgd worden. Om dit te voorkomen kan een persoon gebruik maken van diverse proxy's, dit bemoeilijkt de zoektocht voor de autoriteiten. Een ander nadeel waar men rekening mee moet houden is dat niet elke proxy te vertrouwen is. Er kan gemakkelijk data worden gewisseld waardoor inloggegevens als gebruikersnamen en bankgegevens gemakkelijk verzameld kan worden.

Terug naar Internet
Uw advertentie hier?