Disneyland Parijs

Walt Disney is waarschijnlijk de meest bekende persoon die de hele wereld, zowel jong als oud, heeft voorzien van plezier. In het begin was dat natuurlijk met zijn stripfiguren, maar later zijn daar de welbekende themaparken bijgekomen. In deze parken komen de stripfiguurtjes tot leven in kastelen, shows en attracties. 

De parken

Het eerste park dat werd geopend was Disneyland in Californië. In 1971 wordt het nog veel grotere Disney World geopend. Inmiddels is Walt Disney overleden, maar de firma Walt Disney Parks & Resorts breidt zich uit over de hele wereld. In 1992 wordt er in Parijs een Europese versie van Disneyland geopend. Aanvankelijk draagt het de naam 'Euro Disney', maar dit wordt later omgedoopt tot Disney Land Resort Paris. In principe is het Europese Disney park een kopie van de Amerikaanse variant. Het enige dat speciaal voor de Europeanen is veranderd is dat er wijn bij de maaltijd wordt geschonken. 

De opbouw van de Disney parken

Het pretpark Disneyland lijkt wat betreft opbouw op Disneyland Californië. Centraal in het park ligt het grote kasteel van doornroosje. Van de entree naar het kasteel ligt Main Street. Deze straat is opgebouwd zoals in de 20ste eeuw, maar dan met allemaal restaurantjes, souvenir shops en theaters. Daarom heen liggen de vervolgens de vier hoofdgebieden. Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. In Frontiersland proef je de sfeer van het echte wilde westen. In Discoveryland vind je alle attracties in de categorie 'future', zoals de Space Mountain en het UFO gebeuren. Adventureland is het exotische en oriëntaalse oord, met Aladdin, Pirates of the Caribbean, Indiana Jones en soortgelijke attracties. Tenslotte is er Fantasyland, wat eigenlijk speciaal voor kinderen is. Dit staat vol met klassieke sprookjes zoals het kasteel van doornroosje. 

Tickets en verblijf

Het is het voordeligste om het verblijf en de tickets voor Disney Land Parijs los te kopen. Wanneer je een huisje huurt in de buurt van Disney, kun je eenvoudig meerdere dagen gebruik maken van het park en wellicht nog een dagje Parijs ontdekken. Een huisje huren in Parijs kun je eenvoudig doen via VakantiehuisHurenOnline.nl. Er is veel keuze in faciliteiten, dus je kunt bijvoorbeeld zelfs een huisje met zwembad huren om in de zomer nog even heerlijk een duik te nemen.

Terug naar Reizen
Uw advertentie hier?