Flash spelletjes online 

Flash spelletjes zijn spellen die zijn gemaakt met een spelprogramma van Adobe Flash. Zij maken gebruik van een programmeertaal genaamd Marcromedia Flash, dat tegenwoordig bekend staat als een script taal. Dit script heeft als functie dat deze actie kan toevoegen bij afbeeldingen. Dit zorgt voor een vooruitgang ten opzichte van de normale actiegames online. Een ander voordeel van Flash is dat het maken van de games vrij goedkoop is! Er zijn dan ook duizenden flash spelletjes te spelen. Bijvoorbeeld via een portaal als spelletjes Brazaar (link: http://www.brazaar.nl/). Hier vind je honderden gratis spelletjes die je via een webbrowser kunt spelen.

Tetris

Tetris is een van de bekendste spelletjes dat ook online te spelen is. Het is een spel waarbij blokken naar beneden komen vallen, en waarbij het jouw taak is om de blokken door middel van het besturen met de pijltjes op je toetsen op een manier te plaatsen waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Wanneer je de blokken op een inefficiëntie manier plaatst, bouwen deze zich snel op en ben je binnen een korte tijdsperiode af. Urenlang kun je jezelf vermaken met het spel. Hierbij geldt wel dat enige klasse vereist is.

Flash Pong

Naast Tetris is Flash Pong een van de meest populaire Flash games online. Dit is een tafeltennisspelletje dat je op je computer kunt spelen. Je wint het spel wanneer je een punt heb gemaakt bij de tegenstander. Dit kan doordat de speler de bal in het net, naast of achter de tafel heeft geslagen. Daarnaast win je ook wanneer de speler de bal die jij hebt geslagen niet meer terug kan brengen of wanneer de bal 2x gestuiterd heeft .Dit spel was een van de eerste spellen die zijn gemaakt van Flash.

Terug naar Spelletjes
Uw advertentie hier?