Je eigen bedrijf starten

Heb jij altijd de droom gehad om je eigen bedrijf te starten? Wil jij klanten bedienen met producten of diensten, en helemaal jouw eigen koers varen hierin? Een eigen bedrijf starten is gemakkelijker te realiseren dan je denkt. In veel gevallen heb je niet eens veel startkapitaal nodig. We geven je graag een aantal tips uit hoe je laagdrempelig je eigen bedrijf start. 

1) Doe iets wat je leuk vindt

Allereerst is het belangrijk om een bedrijf te starten in iets wat je leuk vindt. Je gaat er als het goed is flink wat tijd in steken, en met passie kom je al een heel eind! Avonden, weekenden… zeker wanneer je naast je huidige baan begint met een zaak gaat dit eerder regel dan uitzondering zijn. Dat brengt ons meteen bij het volgende punt:

2) Eigen bedrijf starten naast je huidige baan

 Hoewel het aanlokkelijk klinkt om meteen de sprong in het diepe te wagen, is het verstandiger om met je eigen bedrijf te starten naast een baan. De kans is namelijk aanwezig dat klanten je niet meteen weten te vinden. Je bent immers een nieuwe naam in je branche. Daarom is het handig om in het begin een (vast) salaris naast je start-up te hebben. 

3) Verklein je risico’s 

Een eigen bedrijf beginnen in de vorm van een webshop, en meteen groot inkopen? Dit is een slecht plan. Door groot in te kopen loop je meteen veel risico. Start dus kleiner maar richt je eigen bedrijf wel zo in dat je mogelijkheden hebt om (snel) op te schalen. 
Begin je bijvoorbeeld een webshop, overweeg dan om met dropshipping te gaan werken. Zo kun je eerst je shop op orde brengen zonder je bezig te houden met verzending, voorraadbeheer etc. 

4) Start een eigen bedrijf met weinig startkapitaal

Wil je coach worden? Ga je iets in online marketing doen? Begin je een adviesbureau? Dit zijn allemaal voorbeelden van bedrijven waar je weinig startkapitaal voor nodig hebt. Coaching kun je in eerste instantie vanuit huis of ambulant doen, online marketing vindt voornamelijk achter de computer plaats, en een adviesbureau is ook prima vanuit huis te runnen. Je hebt geen inkoop, en geen grote materiaalkosten. Je kunt dus een eigen bedrijf starten zonder geld.

5) Focus je op je core business

Je denkt misschien: hoe meer ik zelf doe, hoe meer geld ik bespaar. Dat is waar, maar uiteindelijk ben je zoveel tijd kwijt met randzaken dat je nauwelijks tijd hebt voor je core business. Daarom is het verstandig om soms zaken uit te besteden en hier dan voor te betalen. Maak zelf de afweging welke zaken je zelf doet en welke zaken je door anderen laat doen. Een logo ontwerpen doe je misschien zelf, maar een complete website in elkaar zetten laat je dan liever aan andere professionals over. 

Terug naar Business
Uw advertentie hier?