Koffiebonen

Hoewel gemalen koffie steeds beter wordt, blijft bonenkoffie toch het allerlekkerst. Oorspronkelijk komen koffiebonen uit Ethiopië omdat daar het ideale klimaat heerst voor de koffieplant, maar door de jaren heen heeft de plant en het product zich over de hele wereld verpreid. Vroeger werd koffie gezien als geneesmiddel, maar inmiddels heeft het drankje zich een weg gevonden in het ochtendritueel van miljoenen mensen.

Er zijn twee hoofdsoorten koffiebonen die we kunnen onderscheiden: Arabica en Robusta. Deze zorgen voor respectievelijk 70% en 20% van de wereldproductie. De overige koffiebonen soorten, Bonniueri, Liberica en Gallini, zijn goed voor de overige 10%.

Koffiebonen kopen?

Het kopen van koffiebonen kan natuurlijk bij de gemiddelde supermarkt, maar om heel eerlijk te zijn vind je de lekkerste koffiebonen daar niet. Het beste kun je kiezen voor een speciaalzaak. Online of offline maakt niet zo veel uit, ze weten allebei wat kwaliteit is en bieden dit dan ook. Koffiebonen zijn verkrijgbaar in diverse merken. De bekendste koffiebonen zijn onder andere Lavazza, Kimbo en Illy. Voor kwaliteit betaal je, maar het online bestellen van koffiebonen is heel gemakkelijk en je kunt al meteen besparen op de kosten doordat je gebruik kunt maken van kortingscodes. Dat is nog eens mooi meegenomen en maakt dat de koffie van versie koffiebonen zich nog lekkerder laat drinken. Tip: koffiebonen van koffietheeplaza.nl voor goedkoop online je koffiebonen kopen.

Hoe maak je het lekkerste kopje koffie?

Wanneer je de beste koffiebonen hebt gekocht, dan kun je beginnen met het zetten van het lekkerste kopje koffie. Er zijn enkele tips die je kunt volgen voor een optimaal smaakvol kopje koffie. Zo is het handig om je koffiebonen in een schone machine te stoppen. Alles spik & span. Tevens kun je het beste zacht water gebruiken, voor de beste smaak. Heb je een pak koffiebonen dat open is? Doe deze dan in aparte diepvrieszakjes en stop ze in de vriezer. Hierdoor blijft de smaak langer goed. Meer tips vind je op het informatie portaal www.koffiebonen.info voor premium espresso koffiebonen informatie.

Terug naar Shopping
Uw advertentie hier?