Veilig op het internet, wat zijn de gevaren?

Het internet is geweldig! Er zijn echter vele gevaren waarvoor een internet gebruiker op moet passen. Wij van Startgids.nl willen jou graag aanlichten met de meest voorkomende gevaren online!

Virussen

Via het internet kunnen vele virussen binnenkomen. Sommige maken enkel je computer langzamer, maar sommige maken daadwerkelijk je computer kapot. Daarnaast zijn er ook nog virussen die informatie kunnen verzamelen van je computer, denk hierbij aan bankgegevens en inloggegevens. Tevens zijn er ook nog virussen die gebruikt worden voor criminele doeleinden. Deze worden vaak via de mail verspreid zodat deze een zo groot mogelijk bereik krijgen.

Kinderen en het internet

Ondanks dat kinderen vaak meer van het internet afweten dat de ouders, zijn er vele gevaren te vinden. De informatie die op het internet te vinden is, is lang niet altijd geschikt voor de ogen van een kind. Gewelddadige filmpjes en foto's en sex websites zijn hier een voorbeeld van. Een ander probleem is de chat functie die kinderen de mogelijkheid geeft om met elkaar te praten. Kinderen zijn naïef, want ze geloven altijd direct wat de persoon zegt met wie ze praten. Dit kan zorgen voor een aantal problemen als bedreigingen etc.

Wat is er tegen te doen?

Wat betreft virussen kun je gemakkelijk enkele virusscanners downloaden als McAfee of Norton. Deze voorkomen dat je te maken krijgt met kwaadaardige virussen, en zo houden je computer vrij van ongewenste informatie die jouw computer niet ten goede komt. Om het gevaar van het internet te beperken raden wij ouders aan om kinderen goed te informeren met de gevaren. Leg ze eerlijk uit wat de gevaren kunnen zijn en behoed ze hiervan. 

Terug naar Internet
Uw advertentie hier?