Wat is fraude?

Fraude is een vorm van oplichting waarbij bepaalde zaken anders voorgesteld dan ze zijn. Op papier of digitaal zie je een onjuiste weergave van de werkelijk. Dit is te omschrijven als een manier van oplichting. 

Verschillende vormen van fraude

Een voorbeeld van een vorm van fraude is Afrikaanse netwerken. Dit is een oplichting waarbij mensen en bedrijven in Afrika via het internet of via de e-mail vragen om bijvoorbeeld geld naar hen toe te sturen of ze vragen juist om jouw bankrekeningnummer om geld op te storten. Vaak wordt hier een persoonlijke draai aangegeven door de oplichters waardoor het minder op valt. 

Faillissementsfraude

Dit is een vorm van fraude die gepleegd wordt door middel van het failliet laten gaan van jouw bedrijf. Dit kan op 2 verschillende manieren worden gedaan. Een daarvan is Verwijtbare benadeling. Dit houdt in dat een ondernemers van een onderneming moedwisseling de schuldeiser benadeelt. Dit wordt o.a. gedaan door het leeghalen van een noodlijdende vennoot of een onderneming. De andere vorm was een faillissement waarbij men opzettelijk de onderneming failliet laat gaan met de schulden. Hierdoor hoeft men deze schulden niet terug te betalen aan de schuldeisers. In veel gevallen maakt men vervolgens een door start onder een andere naam.

Identiteitsfraude

Dit is een manier van fraude waarbij men de persoonlijke gegevens van een persoon steelt om zich vervolgens voor te doen als die persoon. Met deze valse identiteit is deze in staat om personen op te lichten. Daarnaast kan deze gemakkelijk toegang verkrijgen in computer systemen en andere betaal-en creditcard rekeningen.

Terug naar Internet
Uw advertentie hier?